Istraživanje: Dve trećine građana za rekonstrukciju Vlade, najnepopularniji Ugljanin, Obradović, Mrkonjić i Dinkić

Dve trećine gradjana, odnosno 67 odsto, podržava rekonstrukcije Vlade, s tim da je 31 odsto za rekonstrukciju, a 36 odsto pre za rekonstrukciju nego za izbore, dok jedna trećina nije za promene, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agenije “Faktor plus”.

vlada

 

Kako navodi “Politika” od ponedeljka, u istraživanju sprovedenom od 5. do 11.jula na uzorku od 1.040 ispitanika, na vrhu liste nepopularnih ministara su Sulejman Ugljanin, Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Mlađan Dinkić.

Potom slede Verica Kalanović, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Đukić-Dejanović i Goran Knežević.
Na pitanje do čega bi dovela eventualna rekonstrukcija, 35 odsto smatra da bi došlo do određenog povećanja efikasnosti u realizaciji ciljeva Vlade, po 22 odsto da bi bilo suštinskih promena u politici Vlade i da neće biti promena u politici i kvalitetu rada Vlade, dok 21 odsto misli da bi to bile “kozmetičke” promene.
Na pitanje da li ste za vanredne izbore, uz mogućnost više odgovora, 64 odsto je anketiranih je reklo “da” jer trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, 46 “da” jer pojedine stranke ne zaslužuju da budu u vladajućoj koaliciji, a 30 odsto je odgovorilo da nisu za vanredne izbore.

 

Na pitanje ko bi trebalo da bude premijer, 74 odsto ispitanika se odlučilo za Aleksandra Vučića, a 16 odsto za Ivicu Dačića.
Odgovarajući na pitanje o najvećim uspesima Vlade, uz mogućnost više odgovora, 82 odsto anketiranih je navelo borbu protiv kriminala i korupcije, 48 odsto evropske integracije, 42 odsto borbu za rešavanje pitanja Kosova, 36 stabilizaciju dinara itd.
Izvor: 24 sata
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO