Istraga zbog smrti dečaka, incident u bolnici

734

Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo posle preloma ruke, razlupali su Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici, pišu “Novosti”

Smrt osmogodišnjaka Radenka Nikodinovića posle preloma ruke zadobijenog tokom igre šokirala je javnost.

Dan nakon što je javnost upoznata sa slučajem i sumnjama roditelja u ispravnost postupanja u Opštoj bolnici u Loznici u kojoj je dečak lečen – najavljeno je sprovođenje nadzora.

U Opštoj bolnici u Loznici u toku je unutrašnji nadzor povodom ovog slučaja, a iz te zdravstvene ustanove najavljuju da će biti sproveden i spoljašnji nadzor, prenosi “Blic”.

“Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komplikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor, a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena”, navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Dečak je polomio ruku u nedelju 2. oktobra, a tragedija se dogodila šest dana kasnije.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice ,gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips.

Prema tvrdnjama roditelja, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile su se kod kuće već iste večeri.

Kako je potvrđeno za B92, roditelji su dečaka vodili kod lekara tri dana, a dečak je za to vreme imao visoku temperaturu i halucinacije. Zadržan je u bolnici tek u sredu 5. oktobra. Iste večeri upućen je u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta.

Sahrana Radenka Nikodinovića biće održana sutra.

izvor: Novosti/B92