Naslovna Vijesti Hronika Istovremeno buknuli šumski požari u gotovo svim letovalištima

Istovremeno buknuli šumski požari u gotovo svim letovalištima

istovremeno-buknuli-sumski-pozari-u-gotovo-svim-letovalistima

ISTANBUL – Evakuisani su gosti luksuznih hotela Titanik Deluhe i Lujo Hotel, kojima se vatra opasno približila. U Marmarisu nema planova za evakuaciju zato što su tamo požari ugašeni.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na instagramu, vatrogasci su gotovo na izmaku snaga, ogromni ruski avioni koji su stigli u pomoć lete nisko iznad grada, dok je nebo gotovo crno zbog dima.

Ekipe na terenu pokušavaju staviti pod kontrolu požar na području Alanye u turskoj Antaliji, javlja Anadolu Agency (AA).

Požar je, iz još neutvrđenih razloga, izbio na šumskom području u naselju Yenikoy.

Na terenu je veliki broj ekipa koje iz zraka i sa kopna pokušavaju staviti pod kontrolu požar koji se približio naselju.

Mustafa Yigit, načelnik distrikta Manavgat, u turskoj Antaliji, kazao je kako je spašeno deset osoba koje su zbog požara bile zarobljene u ugostiteljskom objektu na brani Oymapinar, javlja Anadolu Agency (AA).

Akrivni su požari koji su jučer u poslijepodnevnim satima izbili u distriktu Manavgat, u Antaliji.

Akcije gašenja požara koji su počeli u Aksekiju, a šire se prema Manavgatu, izvode se s kopna i iz zraka.

Yigit je u izjavi za AA kazao kako se od jutarnjih sati vodila intenzivna akcija spašavanja deset osoba koje su zbog požara ostale zarobljene u ugostiteljskom objektu brane Oymapinar, u mjestu Guzelyazi.

Prema njegovim riječima akcija je uspješno izvršena.

”Spašeno je deset građana koji su bili zarobljeni u brani Oymapinar i nalaze se u bolnici radi pregleda. Osjetili su posljedice dima, ali nisu u životnoj opasnosti”, pojasnio je Yigit.

Iz zraka su snimljeni stambeni objekti oštećeni u požaru koji je izbio u distriktu Manavgat, u turskoj provinciji Antaliji, javlja Anadolu Agency (AA).

Požar je izbio u šumskom predjelu u naselju Yenikoy, ali uzrok još nije utvrđen.

U akciji gašenja požara učestvuju i vatrogasne ekipe iz drugih provincija.

Na snimcima iz zraka može se vidjeti više od deset uništenih kuća. Stradale su i životinje.

Anadolu Agency

Exit mobile version