Naslovna Featured Istaknuto ISTORIJSKI USPEH: Novi Pazar ekipni prvak države

ISTORIJSKI USPEH: Novi Pazar ekipni prvak države

istorijski-uspeh:-novi-pazar-ekipni-prvak-drzave

NOVI PAZAR – Atletski klub Novi Pazar prvi put od osnivanja postao je ekipni pobednik Kros prvenstva Srbije, a na takmičenju u Zaječaru među 14 kolektiva u konačnom plasmanu slavio je ispred čačanskog ČAAK-a i Požarevca.

Elzan Bibić bio je bez premca kod mlađih seniora na 8.000 metara, dok su timski trijumf starijim pionirkama Novog Pazara na 1.500 metara donele Saima Murić, Mejra Mehmedović i Lenka Nikolić, koje su, tim redosledom, zauzele prvo, drugo i treće mesto.

Najbolji ekipno bili su i stariji pioniri Novog Pazara na 2.000 metara, gde su Kabir Ziljkić, Jahja Zukorlić i Vahid Gicić kao drugi, četvrti i peti prošli kroz cilj.

Mlađi pionir pazarskog kluba Samed Hadžić nije imao dostojnog rivala u trci na 1.500 metara, a mlađe pionirke tog kolektiva završile su kao drugoplasirane u ekipnoj konkurenciji na 1.000 metara zahvaljujući drugom mestu Saime Mušović, devetom Mejre Kahrović, 12. Neire Brahić i 13. Aiše Tahirović.

Aiša Tahirović trijumfovala je kod petih, a Kaid Koca kod četvrtih razreda osnovnih škola, dok je među predškolcima dominirao Mehmed Mušović.

Said Mušović osvojio je drugo mesto u kategoriji drugih razreda osnovnih škola, kao i Saida Mušović u godinu starijem uzrastu, gde je Umeji Bogućanin pripala peta pozicija.

M. Minić

Exit mobile version