Naslovna Sandžak Novi Pazar Ispovest osuđene profesorice Nataše Prtinac

Ispovest osuđene profesorice Nataše Prtinac

-Ne znam ko stoji iza cele hajke. Želela sam da pomognem devojci koja je imala problema u porodici, baš kao i što bi se našla i drugim učenicima da su zatražimi moju pomoć, ali mi se sve obilo o glavu i promenilo mi život. Nisam kriva!

Ovako u svojoj ispovesti kaže dojučerašnja profesorka novoazarske Gimnazije Nataša Prtinac (40) koja je odlučila da prihvati predlog tužilaštva i prizna obljubu tada maloletne učenice T.P. u zamenu za deset meseci kućnog pritvora.

-Potpisala sam sporazum jer sam želela da se vratim svojoj porodici. Nevina sam! Ispala sam žrtva jer sam želela da pomognem detetu ali su njeni roditelji iz želje da sakriju njeno seksualno opredeljenje mene optužili za obljubu. I moja deca i suprug su bili uz nju i pomagali joj kada je plakala i žalila se što je otac ne razume. Pričala je kako je tera da s eoblači onako kako s enjemu sviđa, da je ne razume i da je šikanira… Sve nam se to obilo o glavu a traume kakve sam doživela ne mogu ni da opišem i ne želim nikome da proživi ovo kroz šta ja sada prolazim ,priča profesorka likovnog Nataša Prtinac.

Tretirala je kao svoje dete

Ceo slučaj pokrenut je kada je bivša učenica T.P. (21) prijavila policiji da je zavedena od strane profesorke još kada je bila u drugom razredu Gimnazije i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala.

-Istina je da je ta devojčica dolazila kod nas kući. Pomagala sam joj da spremi prijemni za fakultet. Tretirali smo je kao člana naše porodice jer je to moje pedagoško pravilo da budem prijatelj sa svim đacima. Svu tu decu smo suprug i ja gledali kao svoju, pa tako i T.P. Sve dok nije otišlo predaleko, kaže Nataša.

Učenica bila ljubomorna

U jednom trenutku, prema Natašinim rečima, učenica je postala naporna pa je dozvolila sebi da upada u kuću porodice Prtinac kad god je htela.

-Kada sam joj rekla da više ne dolazi, pričala je da će se ubiti. Pokušavala je nekoliko puta da uđe u stan i sve je to postalo naporno za sve nas. Poslednji put smo se videli u maju. Verovatno se tokom našeg druženja zaljubila jer je počela da ispoljava ljubomoru ali ne želim da ulazim u to. Rekla sam tada njenom ocu da više ne želim da ona dolazi kod mene kući, što je verovatno nju i razljutilo.

Zatvor joj teško pao

Nataša kaže da joj je zatvor mnogo teško pao i da sada zbog toga uzima terapiju za smirenje.

-Sve ovo je za mene šok. U pritvoru mi je trebalo dosta vremena da se priberem, ko mi je i zbog čega ovo napravio. Da stvar bude gora, u sobi samnom je bila žena koja je nervni bolesnik. Nisam nijednu noć spavala, najviše sam mislila o svom mužu i deci. Posle svega, sa nanogicom ću smišljati kako ponovo da počnem. Izgubila sam posao koji volim a moja porodica će nositi ožiljke zbog nečije bludne mašte, kazala je ona u svojoj ispovesti.

Angažovan drugi profesor

Uprava Gimnazije u Novom Pazaru je odeljenje IV-2 kojem je Nataša bila razredna mesec dana, dok je ona bila u pritvoru, držala bez razrednog starešine. U četvrtak je, ipak, direktor Gimnazije Zoran Milosavljević morao da angažuje drugog profesora.

-Još uvek nisam dobio zvanično obaveštenje od suda ali kada ga dobijem, postupiću onako kako zakon nalaže, rekao je za Regionalnu televiziju direktor Gimnazije Zoran  Milosavljević.

Otac devojčice T.P. koju je profesorica obljubila nije želeo da komentariše ovu presudu.

-Ne mogu ništa da vam kažem, razumite me, rekao je on.

Pripremio: Anel Grbović
RTVNP.RS

Exit mobile version