Naslovna Featured Istaknuto Ispleti sama svoju mrežu

Ispleti sama svoju mrežu

ispleti-sama-svoju-mrezu

Kulturni centar “Damad” uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i Grada Novog Pazara, realizuje projekat pod nazivom “Ispleti sama svoju mrežu” . Inicijator pokretanja projekta je predsednica Skupštine Anela Halilović Šemsović koja je inače posebno zainteresovana za bolji položaj žena u društvu, odnosno rodnu ravnopravnost. Na javni poziv, koji je već otvoren, mogu se javiti sve žene sa ruralnog područja, kojima je ustvari i namenjen ovaj projekat.

“Kulturnom centru “Damad” je jako značajno da ima mogućnost da posveti deo aktivnosti ženama, naročito onima koje se klasifikuju kao višestruko marginalizovane, tj žene sa ruralnog područja i mi mislimo da je podrška ženama uvek dobrodošla u svakoj varijanti”, kazala je direktorka KC “Damad” Zibija Šarenkapić.

Projekat će se sastojati od nekoliko radionica na kojima će se korisnice upoznati sa konceptima rada na pametnim uređajima a on da i obučavati kako da ih koriste. “Želimo da sve žene, naročito sa ruralnog područja, budu ravnopravne članice internet zajednice. Da nauče kako da pristupe e upravi, naprave svoj korisnički nalog, zakažu terni kod lekara i slično a to je ono što većina njih ne zna da uradi”, rekla je koordinatorka projekta Sabina Jusufović.

Planirano je da učešće u projektu uzme 90 žena mada će, ukoliko uslovi to budu dozvoljavali zbog epidemiološke situacije, biti uključeno i više njih ako bude pokazano interesovanje.

B.V.

Podeli

Exit mobile version