Isplaćene nagrade srpskim olimpijcima

1040
Beograd, 23. avgusta 2016 - Srpski olimpijci na doceku ispred Skupstine Srbije. Vise desetina hiljada Beogradjana pozdravilo je veceras ispred Doma Narodne skupstine srpske sportiste koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili rekordnih osam medalja. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

Nagrade za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru danas su isplaćene srpskim sportistima i trenerima, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

“Obećanje ispunjeno. Još jednom svaka čast svim osvajačima medalja na ovom istorijskom uspehu našeg sporta”, navodi se u saopštenju.

Olimpijski tim Srbije osvojio je osam medalja na Igrama u Rio de Žaneiru. Zlatne medalje osvojili su rvač Davor Štefanek i vaterpolo reprezentacija, a srebrne medalje tekvondistkinja Tijana Bogdanović, muška košarkaška reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić.

Broznane medalje osvojile su ženska košarkaška reprezentacija i atletičarka Ivana Španović.

Za osvojenu zlatnu medalju u pojedinačnim sportovima nagrada je 45.000 evra, a za ekipne sportove 40.000.

Osvajači srebrne medalje u pojedinačnim sportovima dobiće 40.000 evra, a u ekipnim 35.000, dok će osvajači bronze u pojedinačnim sportovima dobiti 35.000 evra, a u ekipnim 30.000.

izvor: N1