Naslovna Vijesti Hronika Ispektor SBPOK optužen za prenošenje informacika Belivuku

Ispektor SBPOK optužen za prenošenje informacika Belivuku

ispektor-sbpok-optuzen-za-prenosenje-informacika-belivuku

DECEMBAR – Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića zbog sumnje da je od januara 2020. do 10. juna ove godine obavestavao organizovanu krimimalnu grupu (OKG) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavannja krivičnih dela te OKG.

Optužnim predlogom obuhvaćen je i Filip Golubović (pripadnik OKG Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Tužilaštvo navodi da postoji opravdana Sumnja da je Stolić informacije dostavljao Goluboviću, a on ih dalje prenosio pripadnicima ove OKG.

Stolić i Golubović terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Stolić je u pritvoru u Požarevcu od septembra gde, Više javno tužilaštvo u tom gradu vodi istragu protiv njega zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.

U tom slučaju su osumničeni i pripadnik BIA M.K. i Slađan Konstantinović, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostitljski objekat od jednog Požarevljanina.

Stolić je inače bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version