Naslovna Featured Istaknuto Ismet neće da kaže zbog čega je ubio Dževada

Ismet neće da kaže zbog čega je ubio Dževada

Ismet Džanković (52), privrednik iz Novog Pazara koji je preksinoć nedaleko od gradske bolnice ubio Dževada Mehmedovića (41), oca troje maloljetne djece i brata Nedžada Mehmedovića, imama Nikšićke džamije, u policiji nije otkrio prave razloge za brutalnu likvidaciju svog komšije. Njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Iz novopazarske policije i tužilaštva juče se nije moglo dobiti više detalja o ovom događaju. Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva ostao je nejasan i nakon saslušanja očevica, druga ubijenog Mehmedovića. Čak ni prolaznici koji su sve gledali sa druge strana ulice, nisu mogli da pruže relevantne informacije inspektorima.

– Nekoliko svjedoka nam je samo reklo da je ubica bio “izgubljen” i da je “ponavljao nekoliko nejasnih rečenica” – ispričao nam je izvor iz policije. – Ismet je naglašavao da se nije podnosio sa Mehmedovićem, ali nije naveo ništa konkretno što bi moglo biti razlog za surovu likvidaciju.

Još se ne zna da li će pravosudni organi u daljem toku istrage naložiti i ljekarski pregled ubice.

Podsjetimo, Džanković je nakon slučajnog susreta na ulici i kraće rasprave, u Mehmedovića ispalio čak sedam metaka. Veći broj hitaca ga je pogodio i on je na licu mjesta ostao mrtav. Ipak, prebačen je u bolnicu gdje su ljekari na Hirurškom odeljenju samo konstatovali smrt. U trenutku ubistva sa ubijenim Mehmedovićem bio je njegov drug, čije ime policija nije saopštila.

Ubijeni Dževad Mehmedović je duže vremena radio u Rusiji. Bavio se poslovima na građevini i povremeno je dolazio kući u Novi Pazar.


BRAT PREDVODIO DŽENAZU

MEHMEDOVIĆ je pogođen sa nekoliko metaka, a najteža povreda, najvjerovatnije i smrtonosna, registrovana je na njegovom vratu. On je juče u prisustvu velikog broja Novopazaraca ukopan na Gazilaru, a dženaze namaz je predvodio njegov brat, imam Nedžad Mehmedović.

Exit mobile version