Učenjaci islamske provinijencije će se okupiti na sastanku u Istanbulu, odakle će uputiti poruku da je puko izražavanje zabrinutosti zbog nesretnih zbivanja u islamskom svijetu nedovoljno i razmotriti neophodne korake ka unaprijeđenju situacije.

Učesnici ovog skupa će se takođe sastati sa predsjednikom Abdullahom Gulom i premijerom Recep Tayyip Erdoganom.

Samit pod radnim naslovom “Muslimanski učenjaci svijeta za mir, posredovanje i zdrav razum” počeće u četvrtak, u Istanbulu. Sastanak u organizaciji turske Uprave za vjerska pitanja će trajati tri dana, a učešće će uzeti učenjaci iz 32 zemlje, uključujući Palestinu, Japan, rusiju i Somaliju.

Predsjednik Abdullah Gul će u čast gostiju prvog dana samita prirediti iftar za učesnike, kojem će prisustvovati i turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

Sastanci će se fokusirati na nemile događaje u islamskom svijetu. Po završetku samita, biće izdato zajedničko saopštenje.

1 KOMENTAR

  1. Po završetku samita, biće izdato zajedničko saopštenje. i… Sta ce se desiti kada se izda ,,saopstenje,, hajde braco moja draga, manimo se saopcenja, potrebna je akcija, akcija i samo akcija. Ostavimo se fotografisanja za javnost. kako cete na Sudnjem danu pred Gospodara? zar mislite da ce nam proci ,,saopcenje,, ili ,,saopstenje,, Dok sa druge strane jevreji ne izdaju ,,saopcenje,, oni ubijaju, ubijaju nasu djecu, nase zene, nase stare. Pa dosta je. A predsjednik Gul ce im prirediti ,,iftar,, Allah , Allah, koliko smo nisko pali.

Comments are closed.