ISLAMSKI, NEMA ŠTA! Dudić i Zukorlić suspendovali uposlenika IZ zbog fotografije sa gradonačelnikom

Predsjednik Mešihata IZuS muftija Mevlud efendija Dudić i poslanik u srbijanskom parlamentu Muamer efendija Zukorlić suspendovali su Munira Skolovića zvanog Turčin, usposlenika IZuS zbog fotografije sa gradonačelnikom Novog Pazara.

Naime, uposlenik Islamske zajednice u Srbiji, Munir Sokolović iz naselja Lug u Novom Pazaru, dobio je otkaz sa radnog mjesta, jer je nakon teravije namaza napravio fotografiju sa gradonačelnikom, što se njegovim poslodavcima nije dopalo.

Opšte je poznata stvar u Sandžaku da uposlenici IZuS moraju biti članovi Zukorlićeve političke partije, ali je manje poznato da se zbog fotografije sa bilo kim, ko ne pripada toj stranci, može dobiti otkaz na radnom mjestu.

Ovaj pošteni insan ostao je bez plate kojom je izdržavao svoju porodicu zbog fotografije iz džamije, sa svojim komšijom.

“Svi gradjani Sandžaka treba da šire mir i toleranciju, družite se sa svima bez obzira koje je orijentacije onaj do vas bio, idite u restorane i kafeterije ne razmišljajući ko je vlasnik, posećujte džamije radi Allaha, a ne kome ona pripada, budite iskreni vjernici i širite ljubav prema svojoj braći” – poručiju novopazarski vjernici ogorčeni ovakvim potezom trenutnog rukovodstva IZuS.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO