Naslovna Vijesti Isključenja struje najvećim neplatišama kreću posle praznika!

Isključenja struje najvećim neplatišama kreću posle praznika!

1014007.73

Od 600 hiljada dužnika samo 20 odsto sklopilo je Sporazum sa EPS-om o otplati sedam milijardi dinara duga za struju. Međutim, privreda i građani i dalje duguju oko 100 milijardi dinara. EPS zato najvljuje da će odmah posle praznika ubrzati isključenja.

U EPS-u su rekli za RTS da su preostala dugovanja oko 100 milijardi dinara, od čega po polovinu duguju domaćinstva i privreda.

EPS je naveo da je u okviru akcije otpisa kamata na dugovanja za struju uz otplatu duga na rate, koja je trajala od 1. marta do 25. aprila, ukupno sklopljeno 110.000 sporazama o reprogramu duga, od toga po pola sa domaćinstvima i privredom.

Reprogramirano je po 3,5 milijardi dinara duga privredi i stanovništvu, rekli su u EPS-u i dodali da je otpust kamate iznosio 1,3 milijarde dinara, od čega 680 miliona privredi i 650 miliona stanovništvu.

Ubrzana isključenja

Željko Marković iz EPS-a kaže da je Elektroprivreda Srbije donela “operativni plan isključenja i po tom planu isključenja će krenuti odmah po prazniku i biće intenzivirana”. To znači da će se angažovati više ekipa na tim isključenjima, kaže Marković.

Najbolji odziv u EPS-ovoj akciji “Bez kamate na rate” bio je na području elektrodistriubucija Beograd i Elektrosrbije Kraljevo. Građani različito reaguju: neki su tako uspeli da se reše starog duga ali većini ni to nije pomoglo.

U EPS- u kažu da će struju prvo obustavljati onima sa dugom oko 100 hiljada dinara kojih nije malo. Kako bi izbegli makaze imaju još jednu mogućnost ali uz rigoroznije uslove.

Exit mobile version