Naslovna HRONIKA Isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci

Isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci

0
iskljuceni-iz-saobracaja-zbog-voznje-pod-dejstvom-alkohola-ili-psihoaktivnih-supstanci

Saobraćajna policija u Novom Pazaru sinoć su, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isključili iz saobraćaja trojicu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Policija je oko ponoći, u Ulici Ruđera Boškovića, zaustavila „opel vektru“ kojom je upravljao pedesetogodišnji muškarac sa 1,64 promila alkohola u organizmu, a pola sata kasnije „opel korsu“ koju je vozio dvadesetdvogodišnjak pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Takođe, policija je u Tutinu, isključila iz saobraćaja tridesetdvogodišnjeg državljanina Crne Gore koji je upravljao „golfom“ sa 0,80 promila alkohola u organizmu.

Sudija za prekršaje u Tutinu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara i tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriji Republike Srbije.

“Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, kaže se u saopštenju Policijske uprave Novi Pazar.

Exit mobile version