Naslovna Vijesti Svijet Iran zabranio Instagram

Iran zabranio Instagram

Ministar za komunikacije i informacione tehnologije Javad Azari Jahromi je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Veća ministara ove zemlje, izjavio kako se narodu Irana treba saopštiti zašto se blokira pristup Instagramu…

Iransko pravosuđe odlučilo je uvesti blokadu za pristup planetarno popularnoj društvenoj mreži Instagram.

Zamenik glavnog iranskog tužioca Javada Javidniya izjavio je kako je pomenuta odluka već donesena, no da još nije implementirana.

Javidniya je rekao kako su iranske vlasti ranije obećale da će sadržaje pomenute mreže blokirati putem pametnog filtera, no to nije obavljeno obzirom da je reč o skupom poduhvatu.

“Sada imamo odluku pravosuđa prema kojoj se ova platforma zatvara. Većina unutar Vrhovnog veća za cyber bezbednost takođe smatra da se treba blokirati pristup”, rekao je Javidniya.

Ministar za komunikacije i informacione tehnologije Javad Azari Jahromi je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Veća ministara ove zemlje, izjavio kako se narodu Irana treba saopštiti zašto se blokira pristup Instagramu, odnosno da narod treba znati što će doneti ta zabrana.

 

Exit mobile version