Naslovna Vijesti Iran reagovao zbog “izraelskog sna o otvaranju ambasade u Teheranu”

Iran reagovao zbog “izraelskog sna o otvaranju ambasade u Teheranu”

Teheran – Iran je reagovao zbog izjave glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Izraela Paula Hirschsona koji je, govoreći u vezi kurseva učenja perzijskog jezika, izrazio nadanje o “pružanju usluga u izraelskoj ambasadi u Teheranu jednog dana”.

Predsjednik Komisije za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku pri iranskom parlamentu, Alaaddin Burucerdi, u izjavi za Klub mladih novinara koji djeluje pri državnoj televiziji, rekao je: “Taj san se nikada neće ostvariti. Iran će jednog dana, uz Božiju pomoć, otvoriti svoju ambasadu na palestinskim teritorijama gdje neće biti Izraela” .

Glasnogovornik izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Paul Hirschon je na svom nalogu na Twitteru objavio da je uposlenicima ovog ministarstva omogućeno da pohađaju kurs učenja perzijskog jezika, dodavši: “S nadom da ćemo jednog dana pružati usluge u našoj ambasadi u Teheranu”.

S druge strane, izraelski dnevni list Yedioth Ahronoth je napisao da će Ministarstvo vanjskih poslova Izraela organizovati kurs perzijskog jezika.

(AA)

Exit mobile version