Naslovna Tehnologija Apple iPhone 8 donosi revolucionarnu tehnologiju kamere

iPhone 8 donosi revolucionarnu tehnologiju kamere

Novi izveštaj vezan za predstojeći Apple-ov telefon iPhone 8 donosi nam poznati analitičar kompanije KGI Securities, Ming-Či Kuo. Prema njemu, Apple radi na revolucionarnoj tehnologiji kamere za svoj novi telefon koja će doneti i sistem prepoznavanja lica ili iris skener, 3D selfije kao i iskustvo izmenjene realnosti na Apple-ovom flegšip telefonu. Ova tehnologija kamere nije nešto što se često viđa na pametnim telefonima, a Kuo ju je opisao u napomeni da je slična onome što Microsoft isporučuje uz Kinect za Xbox.

Čak i implementiranje ove tehnologije je slično Kinectu. Kuo predviđa da će Apple ugraditi ovu tehnologiju na prednjem delu iPhone 8 telefona. Senzor konvencionalne kamere će biti podržan od strane infracrvenih projektora i risivera. To će omogućiti da prednja kamera snimi detaljnije informacije umesto da samo snimi normalnu ravnu fotografiju.

Mogućnost da se uradi ovako nešto će dobro doći ukoliko Apple ima u planu da omogući korisnicima otključavanje telefona sistemom prepoznavanja lica. Tehnologija bi mogla da bude dobra i za igre, naravno, a korisnici bi mogli da snimaju i 3D selfije.

Izvor: Ubergizmo

Exit mobile version