INTERVJU ZA ALO: MUAMER ZUKORLIĆ: Želim i Srbe u svojoj stranci a možda i izbaci predznak BOŠNJAČKA!

Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice, u intervjuu za „Alo!“ otkrio je da se ozbiljno sprema za beogradske izbore i da planira da privuče i srpske glasače

Da li je BDZ spreman za beogradske izbore?

– BDZ sada ide u totalnu reformu, čak idemo u smeru reorganizacije, uključujući i promenu imena i doradu programa stranke kako bismo bili do kraja prihvatljivi i za nebošanjačke glasače.

Znači li to da iz naziva izbacujete „Bošnjačka zajednica”?

– Ponudićemo ime koje će predstavljati univerzalnost ideologije stranke. Izaći ćemo iz okvira etno-lokalnog ograničenja. Na beogradske izbore izlazimo u potpuno novom ruhu. Do tada ćemo imati i forimiranje gradskog odbora u Beogradu. Kongres stranke će se održati 30. decembra i tada će sve biti rešeno. Ako već insistirate, u imenu će biti reč „pomirenje“, biće „pravda“ kao temeljna odrednica ideologije naše strnake, koja je vrednosno van konkurencije svih drugih pojmova.

Da li ste sa SNS-om ili nekom dugom strankom već pričali o koalicijama?

– Što se nas tiče, u varijanti su koalicija sa SNS-om, izlazak samostalno ili neka druga koalicija, iako još nemamo nikakve ponude.

 Sa kojim drugim partijama je koalicija moguća?

– Sa svim partijama koje bi prihvatile naše ideološke osnovne vrednosti. Sve partije koje bi da idu putem pomirenja, koje u svojim ideologijama nemaju anomalije šovinizma, isključivosti, diskriminacije, nacionalizma…

Spekuliše se da postoji mogućnost da SNS kandiduje ženu za gradonačelnika, da li ste vi za tu ideju?

– Ukoliko budemo išli sa SNS-om, ne bismo mi bili ti koji bi uticali na izbor kandidata za gradonačelnika, pravo SNS-a je da o tome odlučuje. Mi bismo se ponašali korektno u okviru naših realnih političkih mogućnosti. Osim toga, kada smo preživeli premijerku, i to ćemo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO