Naslovna Vijesti Intervju ministra Ljajića za magazin Nedeljnik

Intervju ministra Ljajića za magazin Nedeljnik

Rasim Ljajić izjavio za novi Nedeljnik da su teške optužbe Vojislava Šešelja na njegov račun jedan od dva najteža napada u njegovoj političkoj karijeri.
„Ovaj poslednji nema nikakve veze s politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno ‘bivšeg života’ kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to deo šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića“, naveo je Ljajić u intervjuu za Nedeljnik.

Ujedno je ocenio i ocenio da je ovo napad u kojem nemate odbranu. 

„Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ili da poštenoj ženi kažete da je prostitutka. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto nisam mogao ni da sanjam. Na svu sreću, ipak postoje neke institucije koje treba da izađu i kažu da li je bilo šta od toga istina. Ja sam rekao – ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog detinjstva do moje 54 godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam nekom detetu loptu ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući“, naglasio je Ljajić, ali i dodao „pošto im je propao pokušaj sa izdajnikom, onda sada pokušavaju da me kriminalizuju ne bi li mi umanjili politički uticaj“. 

„Meni je degutantno da ovo i izgovorim, ali oni preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim. To je suština cele priče. Drugog argumenta nemaju. I to zbog brata koji je umro pre 15 godina, i koji je bio osuđen pre 27 godina“, konstatovao je Ljajić i najavio da neće preduzimati nikakve konsekvence protiv šefa radikala. 

„A šta mogu da preduzmem? Šta Šešelj može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu samo da izgubim, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih“, ukazao je Ljajić. 

On je poručio da nijedan minut ne bi sedeo u Vladi da sumnja sumnja da iza svega stoji predsednik Aleksandar Vučić. Priznao je da je razmišljao da napusti Vladu Srbije. 

„I to sam rekao Vučiću: imam milion poslova, a sada treba da se bavim Šešeljom i njegovim besmislenim optužbama. Da je on rekao bilo šta drugo, ovakav si, onakav si, nesposoban… Ja sad treba da dokazujem nešto što nema nikakve veze s istinom. Službe i policija su rekle da apsolutno nema ništa, ali oni nastavljaju svoje. I šta je moja odbrana? Niti da ćutim, niti da o tome govorim. Ako ćutim – ostavljam sumnju, ako govorim – podižem prašinu i dalje sam tema“, rekao je Ljajić u emotivnom intervjuu za Nedeljnik u kome je prvi put govorio o svojoj braći. 

U novom Nedeljniku pročitajte šta je sve Rasim Ljajić rekao o Šešelju, šta misli o opoziciji, ko je najodgovorniji za propast DOS-a, kako mu je bilo kada je jedini iz ove vlade šetao za Đinđića, koja državna funkcija mu je bila najopasnija, a koja najteža, po čemu pamti saradnju sa Jovankom Broz, da li je pogrešio što je dao čitulju Aliji Izetbegoviću, šta misli o Vučiću i veruje li da će rešiti Kosovo, da li je Sandžak bure baruta i kako komentariše poslednje zapaljive poruke Sulejmana Ugljanina, koja je razlika između ljudi u politici i fudbalu.

Exit mobile version