Intervju: Husein Memić – Paradama se ne obilježava smrt Šehida

Novi Pazar – Predsednik gradskog odbora SDP Husein Memić izjavio je povodom održavanja pohoda na Hadžet da je ono što se moglo videti čista politička kampanja a udruživanje Ugljanina i Zukorlića ocenio je kao rezultat loših kompromisa.

Ono što smo vidjeli je čista politička kampanja”, rekao je na konferenciji za novinare povodom jučerašnjeg “Pohoda na Hadžet” predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije, Husein Memić.

PARADAMA SE NE OBELEŽAVA GODIŠNJICA STRADANJA ŠEHIDA

On je istakao da se paradama ne obeležava godišnjica stradanja šehida “koliko ja znam paradama se obeležavaju dani državnosti i proslave pobeda u ratu a ovakve istorijske stvari koje su pogotovo vezane za Šehide obilježavaju se uz performanse druge vrste koji bi prikazali i podsetili na taj događaj. Ovako se samo želela dići medijska tarabuna i poslati loša slika iz Novog Pazara da smo mi militantna nacija”

Sandžačka demokratska partija jeste za učenje dove šehidima, na način koji dolikuje muslimanima. Ono što smo juče vidjeli je čista politička kampanja. Mi smo protiv svake zloupotrebe mladih ljudi, medresanata, koji treba da su u svojim školskim klupama. Mi smo protiv zloupotrebe i regrutovanja mladih ljudi na način kao što smo bili u prilici da vidimo juče” rekao je Memić.

Jasno otkud ideja o pomirenju, jedni su u problemu jer ih je napustio veliki broj intelektualaca, a drugi su u problemu zbog rezultata na predhodnim izborima. Mi jesmo za ujedinjenje i jedinstvo Islamske zajednice, one koja neće biti ni Zukorlićeva ni Ugljaninova, već zajednica svih muslimana koji žive u Sandžaku i u Srbiji”, rekao je predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije, Husein Memić.

LADA, KESA MANIPULANT

“Građani Sandžaka se dobro sećaju šta su sve oni dvojica govorili jedan za drugoga, poznato je svim vernicima da mi nismo razbijali islamsku zajednicu već smo učestvovali u njenoj odbrani. Uvek kada nešto loše uradi što je plod njegovih megalomanskih ideja, Zukorlić pokušava da pretvori to u napade na islamsku zajdenicu jer su građani Sandžaka na to osetljivi. On je običan manipulant koji je došao u Novi Pazar sa kesom u Ladi a sada ima imanja, vikendice, kuće, stanove i džipove. On glumi “Putina” sa primesama gebelsovskog uticanja na mase” rekao je on.

Završni udarac Ugljanina na rušenje Islamske zajednice

Memić kaže da Zukorlić treba da izađe javno i da objasni građanima Sandžaka kakav je on to principijelan čovek kada se miri sa čovekom koji je urušio sistem islamske zajdenice koji nije bio narušen ni u vreme komunizma.

Sada okreću priču i govore i nekakvim napadima nas na islamsku zajednicu, u stvari on se Hadžeta setio kada je trebalo da se izgrađuje korist za decu Sandžaka.

Predsednik gradskog odbora ocenio je da neprirodna koalicija može da izazove samo krah islamske zajednice što je kako kaže “završni udarac Sulejmana Ugljanina na tu instituciju”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO