Srijeda, 5 Oktobra, 2022
NaslovnaVijestiINTERVJU EMIR ELFIĆ, PREDSEDNIK BDZ Lider Bošnjačke zajednice: U Sandžaku odnosi dobri

INTERVJU EMIR ELFIĆ, PREDSEDNIK BDZ Lider Bošnjačke zajednice: U Sandžaku odnosi dobri

Ostajem na čelu BDZ i dalje ću obavljati funkciju narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, poručio Emir Elfić

Emir Elfić, lider Bošnjačke demokratske zajednice, BDZ

BEOGRAD – Sandžaklije dobro žive zajedno.
Situacija u Sandžaku je stabilna, kaže u intervjuu za Kurir Emir Elfić, lider Bošnjačke demokratske zajednice.

Šta se dešava u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici? Da li ste smenjeni?
– To su zapravo tehničko-pravne formulacije, a na sceni se desio pokušaj moje političke eliminacije. Niti sam smenjen, niti sam podneo ostavku. Izvršen je ilegalan pokušaj moje smene, a u isto vreme medijima i Narodnoj skupštini upućena je i lažna ostavka na mesto narodnog poslanika. Ostajem na čelu BDZ i dalje ću obavljati funkciju narodnog poslanika u republičkom parlamentu.

Može li se zaključiti da građane Sandžaka više brinu životni problemi od politike?
– Nažalost, to se u Sandžaku teško može razdvojiti. U direktnim razgovorima s građanima, što i istraživanja potvrđuju, ključna pitanja koja ih zanimaju jesu zapošljavanje i poboljšanje životnog standarda. Stepen nezaposlenosti je veoma visok, tri puta veći od proseka u zemlji.

Kakvi su međuljudski odnosi u Sandžaku?
– Odnosi su zaista dobri. Kultura življenja je kroz svoju dugu istoriju izražena kroz dobre susedske odnose i suživot među narodima koji dele taj prostor. Istina je da su neke nacionalističke opcije iz Beograda u jednom periodu pokušale da naruše ove vrednosti, a tome se nisu suprotstavljale neke lokalne nacionalističke grupacije. Uveren sam da to narod razume i pamti – najbolji dokaz jesu godine ratova u okruženju u kom je i mali incident mogao izazvati eskalaciju međunacionalne mržnje, a to se usled dobrih komšijskih odnosa nikad nije desilo.

Postoji li mogućnost zajedničkog nastupa u budućnosti sa strankama Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina?
– Dugo sam bio u Ljajićevoj stranci, a da verujem u Ugljaninovu politiku, bio bih u SDA. Mi smo politički konkurenti. Međutim, moramo zajednički delovati na određenim bošnjačkim, ali i državnim pitanjima i tu ostvariti konsenzus. U tom smislu ne samo da sam otvoren za saradnju nego je i iniciram.

RELATED ARTICLES

7 KOMENTARA

  1. Cisti “Titoizam”,u podsvijesti nasih politickih i drugih predstavnika.Ima ga i kod naseg naroda,no masi ne zameram.Samo nerazumijem,kako ovi skolovani i prosveceni ljudi ne razumiju i ne prepoznaju taj sindrom.Covece,nisi nezanemljiv…narod a i ja saam,sam te glasao zato sto si pricao da si drugaciji od “nasih” ministara…Od onog momenta kad promijenis svoj pravac svaki nas glas tije haram.Kakva SDA-SDP,dali smo ti glasove za nesto drugo,za promenu,ako neces tako,odstupi ima ih koji ce dalje.

  2. nisi ti kriv, mislim da si greskom tu gde jesi! jer u tvojoj predugoj biografiji najace je ono 6 meseci kursa engleskog jezika

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO