Naslovna Featured Istaknuto Internacionalnom univerzitetu odbijena akreditacija

Internacionalnom univerzitetu odbijena akreditacija

Iako ima 17 studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru može da upisuje studente samo za engleski jezik, piše današnja Politika.

Kako navodi ovaj dnevni list, tako je povodom žalbe na prethodna rešenja o odbijanju Komisije za akreditaciju, jednoglasno odlučio Nacionalni savet za visoko obrazovanje.

Žalbu je podneo aktuelni predsednik skupštinskog odbora za obrazovanje i osnivač Internacionalnog univerziteta Muamer Zukorlić, koji je tom prilikom izjavio i da će njegov univerzitet ovoga puta sigurno dobiti akreditaciju.

Argumenti kojima su odbijene žalbe su nerešeno pitanje boravka profesora koji su strani državljani, kao i broj profesora koji su doktorska zvanja stekli na neakreditovanom univerzitetu.

“Isti profesor predaje i na informatici, ekonomiji, pravu, pedagogiji i psihologiji. Direktor državne uprave Crne Gore je u Novom Pazaru zaposlen sa 100 odsto norme. Pronađeni su slučajevi da je profesor magistrirao i doktorirao u roku od mesec i po dana, samo su neki od argumenata Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje za odbijanje akreditacije.

Exit mobile version