Naslovna Tehnologija Hardver “Intel” u Srbiji planira izradu “Tesla” telefona

“Intel” u Srbiji planira izradu “Tesla” telefona

U Srbiji bi od sledeće godine trebalo da počne proizvodnja mobilnih telefona, koji bi se zvao “Tesla” i za početak bi bio proizveden u seriji od 50.000 komada, izjavio je večeras potpredsednik “Intela” Džon Dejvis.

Untitled-1

Reč je o domaćem telefonu sa domaćom cenom, istakao je Dejvis, koji se danas sastao sa premijerom Ivicom Dačićem.

“Naš plan je da se proizvode mobilni telefoni u Srbiji. Treba da odaberemo koji bi to bio telefon, koji model, po kojoj ceni bi se prodavao sa ”Intelovim” softverom. Bio bi to svakako domaći telefon sa domaćim imenom”, istakao je Dejvis u intervjuu za RTS.

Prema njegovim rečima, tehnologiju za kameru dizajnirali bi softverski inženjeri u Srbiji i svi bi od toga imali korist.

Kada je reč o visini investicije, Dejvis je predočio da nije reč o dolarima, već o podizanju i izgradnji kapaciteta, a u Srbiji konkretno o angažovanju domaćih stručnjaka, povećanju zapošljavanja i edukaciji.

“Sada pravimo planove, ali naš cilj je da to bude iduće godine. Sve se može odvijati veoma brzo, to smo već radili i u drugim zemljama. Srpske kompanije imaju kapaciteta da budu naši partneri u proizvodnji mobilnih telefona”, rekao je Dejvis.

Izvor: Tanjug

Exit mobile version