Naslovna Sandžak Novi Pazar Inspektori smatraju da su neopravdano suspendovani

Inspektori smatraju da su neopravdano suspendovani

inspektori-smatraju-da-su-neopravdano-suspendovani

Suspendovani inspektori E.A. i E.H. podneće prijave Unutrašnjoj kontroli i Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nadređenih u Policijskoj upravi Novi Pazar jer smatraju da su neopravdano udaljeni sa posla, rečeno je radiju Sto plus iz njihovog okruženja.

Oni su u prijavama naveli da je načelnik Policijske uprave Nermin Ljajić, bez pisanog naloga, rukovodiocu sektora za ljudske resurse, koja je bila na godišnjem odmoru, naredio da sačini rešenja o njihovom udaljenju sa posla za koje, kako oni smatraju, nije bilo zakonskog osnova.

Inspektori će od Unutrašnje kontrole i Višeg tužilaštva u Kraljevu zatražiti da saslušaju njihove nadređene i ispitaju njihove tvrdnje, ali i utvrde sve okolnosti zbog kojih su protiv njih pokrenuti disciplinski postupci.

Podsećamo da su protiv dvojice inspektora odeljenja kriminalističke policije pokrenuti disciplinski postupci sredinom oktobra nakon incidenta na Goliji kada su ih lovočuvari prijavili da su na lokalitetu “Preko Brdo” pucali iz vatrenog oružja.

Na lice mesta izašao je kraljevački odred Žandarmerije koji je od jednog inspektora oduzeo službeni pištolj “CZ 99” sa praznim okvirom, a od drugog “glok” sa četiri metka u okviru.
Pretragom terena, pronađene su i čaure, a službeno naoružanje je kasnije vraćeno inspektorima.

Oni su tokom disciplinskog postupka tvrdili da su pucali u vazduh kako bi zaplašili krdo divljih svinja koje se nalazilo u njihovoj blizini.

Prema saznanjima radija Sto plus, disciplinski postupak trebalo bi da bude okončan u narednih desetak dana.

Radio Sto plus

Exit mobile version