Inspekcija zatvorila sportsku dvoranu u Novoj Varoši!

Nova Varoš – Sportska dvorana koju koriste dve srednje škole i klubovi u Novoj Varoši zatvorena je po odluci građevinske inspekcije uz obrazloženje da je nebezbedna.

Pet godina posle otvaranja dvorana je zatvorena, a u obrazloženju građevinske inspekcije se navodi da se “korišćenjem objekta mogu dovesti u opasnost život i zdravlje korisnika”.

Dvoranom gazduje Gimnazija “Pivo Karamatijević”, a dvoranu koristi i Tehnička škola, kao i sportisti lokalnih klubova.

“Bezbednost je zatvaranjem dvorane ugroženija, jer će đaci dve srednje škole časove fizičkog vaspitanja morati da imaju na otvorenom. Upotrebna dozvola nije izdata zbog neusklađenosti projekta i izvedenih radova, kao i zbog nekih mera protivpožarne zaštite za koje je inspektor utvrdio da nisu preduzete”, kazao je direktor Gimnazije Predrag Tomašević.

On je u izjavi agenciji Beta ocenio da su te mere nadležni trebali predočiti pre gradnje objekta.

Dodao je i da je rešenje o zabrani upotrebe dvorane stiglo bez najave i neočekivano, kao i da mnogi novi objekti u Novoj Varoši, takođe, nemaju upotrebnu dozvolu a nesmetano rade.

U Novoj Varoši se zatvaranje dvorane povezuju sa nedavnim odbijanjem Ministarstva prosvete i Gimnazije da dvoranu ustupe na upravljanje opštini.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO