INSAJDER: ZUKORLIĆ PREGOVARA SA UGLJANINOM NA ŠTETU ISLAMSKE ZAJEDNICE! Smenuće Dudića za koaliciju sa Ugljaninom!

U OKVIRU STVARANJA ZAJEDNIČKE KOALICIJE BDZS-SDA, MUAMER ZUKORLIĆ PREGOVARA SA SULEJMANOM UGLJANINOM O SMENI DUDIĆA NA ČIJE MESTO BI MOGAO DOĆI ADEM ZILKIĆ ILI MUHAMED DEMIROVIĆ.

Kako saznajemo iz izvora bliskih pregovaračkom timu Muamera Zukorlića, on je u pregovorima sa Sulejmanom Ugljaninom spreman da se odrekne mesta predsednika Mešihata, sa kog bi’ smenio Mevluda Dudića a na njegovo mesto doveo i samog Adema Zilkića ili Muhameda Demirovića, kako bi’ se po svaki cenu sklopila koalicija koju Zukorlić smatra ključnom za svoj opstanak u politici.
Jedan od pregovarača se poverio visokom funkcioneru gradske vlasti, da je glavni cilj Zukorlića osvajanje jednog poslaničkog mesta u parlamentu Republike Srbije, koje bi mu donosilo sigurne pare i tako omogućilo jačanje njegove partije, a istovremeno punilo njegovu ličnu kasu. Svestan da na lokalu nema nikakve šanse ni u kolaciji sa Ugljaninom on pristaje na sve pa da mu i Adem Zilkić ili Muhamed Demirović bude nadređeni
U ovom slučaju Zukorlić bi’ sačuvao sebi poziciju sandžačkog muftije, ali bi’ morao, na šta se prema našem izvoru obavezao pred Ugljaninom, da smeni Dudića i kompletan Mešihat, odnosno Dudićev kabinet.
Interesantan će biti razvoj situacije obzirom da Dudić uživa poverenja većeg broja vernika i od samog Zukolrića, kao i samog reis-ul-uleme  Kavazovića

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO