Naslovna Featured Istaknuto Inovacioni start-up centar nudi rešenja

Inovacioni start-up centar nudi rešenja

Pre nešto više od mesec dana Novi Pazar je i zvanično dobio Regionalni inovacioni start up centar. Za poslednjih govinu dana, dvadesetak polaznika koji su u ovom centru završili obuku počelo je da radi za inostrane kompanije, a tridesetak u sopstvenom biznisu. Trenutno 5 različitih kurseva pohađa ukupno stotinak polaznika. Inovacioni start up centar preduzetnicima nudi rešenja i za prevazilaženje očekivane ekonomske krize, uzrokovane pandemijom korona virusa.

”Jedan od ciljeva Inovacionog start up centra u gradu mladih je upravo da mlade pripremi za tržište rada, ali i bolje plaćene poslove – naglašava koordinator prof.dr Šemsudin Plojović. Rezultati već postoje. Samo u poslednjih nešto više od mesec dana petoro mladih ljudi je počelo da radi za inostrane kompanije.

”Stručna multidisciplinarna pomoć lokalnim preduzetnicima u oganizaciji, u svetu i kod nas, sve zastupljenije online prodaje, jedan je od načina prevazilaženja očekivane ekonomske krize – ističe Plojović. Objašnjava da u tom smislu centar nudi dve vrste pomoći, gotovo rešenje za online prodaju ili tromesečna obuka zaposlenih, što je, kako ističe, dugoročno korisnije rešnje.

Plojović naglašava da su kapaciteti Regionalnog inovacvionog start up centra na raspolaganju i lokalnoj samoupravi.

”Potrudićemo se da unapredimo poslovanje lokalne uprave primenom informacionih tehnologija u različitim segmentima, kao što su objedinjene naplate, nadzor rada i slično, kako bi naši kapaciteti bili iskorišćeni i za javno dobro”, rekao je Plojović.

Regionalni inovacioni start up centar u Novom Pazaru otvoren je 16. juna u prisustvu ministra Rasima Ljajića i predstavnika lokalne vlasti, koji su, prema rečima koordinatora Plojoviča, prepoznali potrebu i uvideli razvojnu šansu u inovacijama i IT sektoru. Podsećamo, ministar Ljajić je na otvaranju rekao da će Inovacioni start up centar biti preteča budućem naučno-tehnološkom paruku u Novom Pazaru.

S.Lj.

Exit mobile version