Naslovna Sandžak Inicijativa za ujedinjenje Islamske zajednice – ne postoji treća Islamska zajednica!

Inicijativa za ujedinjenje Islamske zajednice – ne postoji treća Islamska zajednica!

Na internetu se pojavio web portal pod imenom “Inicijativa za ujedinjenje Islamske zajednice” na kojem se mogu pročitati infomacije u vezi pomirenja Islamskih zajednica koje deluju na područiju Sandžaka.

web portal
web portal

Na ovom web portalu postoje odeljci za pitanja, islamske teme, vesti kao i Platforma za ujedinjenje IZ u kojoj se kaže “Svjedoci smo da se u posljednje vrijeme u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji dogodilo mnogo nedoličnih stvari, navodno zbog postojanja grupe unutar Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koja navodno neustavno djeluje kršeći normativne akte i Ustav Islamske zajednice u Srbiji.  Situacija je kulminirala 24.4.2013. godine kada je Muamer Zukorlić fizički nasrnuo na Bekira Makića. Muamer Zukorlić i njegovi poltroni i nepotisti optužili su Makića, da bi prikrili neljudski čin Muamera Zukorlića, da je samovoljno, bez znanja organa Mešihata, u zadnje dvije godine organizovao hadždž, što je svakako svakom umnom insanu jasno da je to neistina. Muamer Zukorlić je nasrnuo na Bekira Makića zbog toga što je on jedan od glavnih pokretača Inicijative za ujedinjenje Islamske zajednice. Inicijativa je potekla iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Inicijativa nema nista zajedničko sa aktuelnom političkom situacijom u Sandžaku, stranim faktorima i dr.. Kao dokaz ovoj tvrdnji prilažemo tekst pisma koje su predstavnici inicijative: Bekir Makić, Nedžad Hasanović, Sead Islamović, Senad Halitović i Mensur Hodzić,  u avgustu mjesecu 2012. godine predali Muameru Zukorliću u njegovom kabinetu” 

 

Na ovom web portalu takođe se da ne postoji inicijativa za formiranje takozvane treće Islamske zajednice.

 

Dakle, inicijativa nije počela prije par mjeseci, kako to neko tvrdi, ali jeste uznapredovala onda kada se ogroman broj službenika iz drugog tabora izjasnila da ovakvo stanje je nesnošljivo i da JEDINSTVO MUSLIMANA na islamski način jeste neminovan i predstavlja NAŠ MANDAT.

Treće: Nakon oglušivanja čelnika Islamske zajednice o našim zahtjevima, jedan broj imama, profesora Islamskog fakulteta i Medrese iz jedne i druge Islamske zajednice, usaglasili su osnovne stavove od kojih bi trebalo krenuti u procesu ujedinjenja muslimana u Srbiji. Sastavljena je PLATFORMA koja je prihvaćena od mnogih vjerskih službenika iz obije Islamske zajednice, a broj tih službenika premašuje cifru od 100 POTPISA. Taj broj se konstantno povećava. Svi ovi potpisu su dokumentovani i predočeni vjerskim autoritetima u Turskoj i Bosni.

Opširnije na: http://inicijativazaujedinjenjeiz.net/2013/06/11/eksluzivno-inicijativa-prvi-put-zvanicno-u-javnosti/

tekst:D.K. – foto screenshot

Exit mobile version