INFORMER: SVAĐA U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI! Zilkić podneo pa povukao ostavku!

    Na poslednjoj sednici Mešihata Islamske zajednice Srbije došlo je do verbalnog sukoba između reisa Adema Zilkića i njegovih saradnika, koji su ga optužili da je odgovoran što je kasa te institucija prazna već neko vreme. Članovi Mešihata imaju audio snimak na kojem se, kako saznajemo, čuje kako Zilkić dva puta izgovara da podnosi ostavku

    Informerov izvor iz IZ Srbije rekao je da su pojedini članovi Mešihata Zilkiću zamerili to što IZ nema dovoljno novca za nesmetano funkcionisanje.
    – Ne radi se o tome da je novac trošen nenamenski, daleko od toga, nego je problem što novca uopšte nema, kasa je prazna već neko vreme. Članovi Mešihata su od Zilkića tražili da reši taj problem i da obezbedi novac za nesmetano funkcionisanje Islamske zajednice Srbije – rekao je Informerov izvor.
    Nakon prepirke sa članovima Mešihata, Zilkić je napustio sastanak. Pre nego što je izašao iz sale okupljenim saradnicima je rekao da nađu boljeg reisa.

    – Ustao je i rekao “Ako ja ne umem da vodim instituciju, vi nađite boljeg koji to zna da radi. Ja podnosim ostavku.” Kada je izašao iz sale za njim su pošli svi članovi Mešihata iz Tutina, gde je Zilkić rođen. Svi smo to shvatili onako kako je i rekao, kao podnošenje ostavke, pa smo zakazali sednicu Sabora za sledeću nedelju – rekao nam je izvor.

    Adem Zilkić u kratkoj izjavi za Informer je rekao da Mešihat nije taj koji bira i razrešuje reisa. Sudeći po izjavi, Zilkić se pokajao pa je povukao ostavku.
    – To su gluposti. Ostavka se ne podnosi Mešihatu, niti to telo bira reisa – rekao je Zilkić.
    Informerov izvor iz IZ Srbije rekao je da će do izbora novog reisa tu funkciju obavljati Muhamed Jusufspahić i da će, ako treba, objaviti snimak na kojem se čuje kako Zilkić podnosi ostavku.

    Exit mobile version