Naslovna COVID 19 INDIJSKI SOJ PRETI! Epidemiološka situacija u zemljama regiona trenutno stabilna

INDIJSKI SOJ PRETI! Epidemiološka situacija u zemljama regiona trenutno stabilna

indijski-soj-preti!-epidemioloska-situacija-u-zemljama-regiona-trenutno-stabilna

BEOGRAD – Epidemiološka situacija i zemljama regiona je sve bolja s tim da zvaničnici upozoravaju na mogućnost širenja delta, odnosno indijskog soja virusa koji je već detektovan u Hrvatskoj, pa samim tim i na mogućnost četvrtog talasa pandemije, ukoliko građani budu i dalje da odbijaju vakcinaciju.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 14 novih slučajeva zaraze korona virusom, od 2.235 testiranih uzoraka, pa je broj aktivnih trenutno 425. Prijavljene su dve preminule osobe, što je broj umrlih povećalo na 8.202 pacijenta.

U protekla 24 sata, u BiH registrovano je sedam novozaraženih osoba, 10 manje u odnosu na juče. Smrtnh slučajeva nije bilo. U FBiH je danas registrovano sedam pozitivnih, osam manje nego prethodnog dana.

U Republici Srpskoj nije registrovan nijedna pozitivna osoba, dok su juče bile dve.

U Brčko distriktu nije bilo novozaraženih, kao ni preminulih osoba.

U FBiH je testirano 672 uzorka, a u Reublici Srpskoj 78.

U protekla 24 sata, u Brčko distriktu je na koronavirus testirano 38 uzoraka i svi su bili negativni.

U Crnoj Gori registrovano je još 14 slučajeva korona virusa, na 920 testiranih, dok u poslednja 24 sata nije registrovan nijedan smrtni ishod.

Albanija ponovo nije imala korona žrtve. Testirao je gotovo 2.500 uzoraka, od kojih su tri pozitivna. Trenutno je aktivno 66 pacijenata.

Slovenija je testirala 648 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih osoba. Trenutno je aktivno 774 osoba. Prijavljena su dva smrtna slučaja.

Mađarska je prijavila devet smrtnih slučajeva i 132 novozaražene osobe. Broj aktivnih infekcija je 39.662, a broj preminulih je porastao na 29.989.

Bugarska nije imala smrtnih slučajeva, dok je novozaraženih 16, od 2.915 testiranih uzoraka.

Rumunija je registrovala 37 novozaraženih osoba. U 17 županija nije zabilježen nijedan novi slučaj. Prijavljeno je 58 smrtnih slučajeva – 32 muškarca i 26 žena, s tim da je 57 preminulih iz prošle i ove godine kod kojih je naknadno utvrđeno da su preminui od posledica korona virusa.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version