Vučić: Broj pacijenata sa koronom smanjen ali nije vreme za opuštanje

Baner

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trenutno u bolnicama u Srbiji nalazi nešto više od 3.500 ljudi obolelih od korona virusa, što je za oko 2.000 pacijenata manje nego pre 10 dana, ali i dodao da još nije vreme za opuštanje.

“Taj podatak najbolje govori koliko je situacija danas povoljnija nego pre 10 ili 15 dana. Nisam rekao da je vreme za opuštanje, naprotiv. Potrebno je da budemo još odgovorniji i još ozbiljniji u pristupu u borbi sa opakom infekcijom da bi mogli da zaštitimo gradjane”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da najveći broj umrlih od korone čine stariji ljudi, a da oni mladji koji se pojavljuju po medijima predstavljaju izuzetke koji imaju neke pridružene bolesti ili su gojazni.

“Vrlo retko su u pitanju oni koji nisu imali nikakve probleme. Ali, važno je da se svakodnevno smanjuje procenat obolelih. Ako se odgovorno ponašamo, biće još bolje”, rekao je on.

Vučić je rekao da u ponedeljak počinje izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu i dodao da će ta bolnica biti višenamenska, odnosno da će moći da prima i bolesnike sa drugim bolestima.

“To je veoma važno za jesen, kada se očekuje i sezona gripa i kada postoji opasnost ukrštanja gripa i korone, što je veoma opasno”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je veoma važno da se nadje način da dobar deo zdravstvenih radnika u narednom periodu uzme odmor, makar sedam do deset dana, kako bi bili spremni za jesen.

“Za godinu dana kreće Klinički centar u Beogradu, uskoro krećemo i na Klinički centar u Novom Sadu, a radimo i bolnice u više gradova Srbije. Za 10 dana krećemo u obnovu bolnica u Vranju, Pirotu, Ćupriji i Kikindi. Istovremeno vodimo računa i o onkološkim pacijentima i kardio-vaskularinim bolesnicima, kao i svim drugim hroničnim bolesnicima”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO