Ugljanin: Maske povećavaju smrtnost, možda je neko u njih stavio virus

NOVI PAZAR – Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da se “sa nošenjem maski povećao i broj smrtnih slučajeva”.

Ugljanin: Maske povećavaju smrtnost, možda je neko u njih stavio virus ili bojni otrov Foto: Screenshot


“Tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnih slučajeva. A zašto? Možda je neko u te maske, na svaku stotu, stavio malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem ovde”, rekao je Ugljanin.

On je tokom konferencije za medije naveo da ne veruje ni Vladi ni kriznim štabovima, jer “nemaju dokaz za ono što su rekli”.

“Mi školovani ljudi koji imamo i ljudsko opšte znanje i medicinsko znanje imamo mnogo pitanja. Ja imam bar 20 pitanja vezanih za masku da bih je stavio na usta. Neću ništa na svoja usta što može da ugrozi moj život i da smanji ventilaciju pluća. Ko je taj ko meni može da naredi da stavim masku na usta”, upitao je Ugljanin, inače stomatolog po obrazovanju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom toga ocenio da Ugljanin širi “teorije zavere” i da ga zbog tih izjava treba “ili lečiti ili uhapsiti”.

“Posle napada na Srbiju, pokušaja da zavadi Bošnjake i Srbe, laži o Vojsci Srbije, Ugljanin je počeo da širi teorije zavere i da ubeđuje ljude da ne nose maske… Njegove budalaštine mogu da ugroze živote, a to više nije samo stvar njegove neodgovornosti. Ugljanina ili lečite ili hapsite”, poručio je Vulin.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO