BEOGRAD – Do danas je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19 kod 114 korisnika i 84 zaposlenih, saopštili su iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Beogradu, Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Leskovcu, Surdulici, Kuli, Kragujevcu, Tutinu, Kulini, Vranju, Novom Pazaru, Titelu, Pančevu, Žablju, Chupriji, Kladovu, Priboju, Gadžinom Hanu, Šapcu, Vladimirovcima i Velikom Popovcu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 644, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 239.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Doživeti stotu””, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Stara pruga””, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Radost”” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ””Nada””, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

indeksonline.rs/Tanjug