Štab uputio apel građanima da i tokom Bajrama kontakte svedu na minimum

NOVI PAZAR – Kako je prema oceni struke epidemiološka situacija, uprkos tendencijama ka blagom poboljšanju i stabilizaciji još uvek nepovoljna, Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara je na poslednjem zasedanju usvojio preporuku i uputio apel građanima da tokom obeležavanja predstojećeg Kurban bajrama kontakte svedu na najmanju moguću meru.

Sa novopazarskim ugostiteljima postignut je dogovor o usklađivanju lokalnih sa republičkim merama, a vezano za rad ugostiteljskih objekata. Poseban režim rada kafića I restorana važiće tokom bajramskih praznika.

“Rad kafića i resrtorana na otvorenom dozvoljen je do 23 sata, a rad u ugostiteljskim objektima zatvorenog tipa do 21 sat. Dogovor je postignut i na sastanku sa ugostiteljima, pa će tokom Bajrama rad kafića i restorana biti ograničen do 15 sati, i to je mera koja važi za petak, 31. jul, subotu 1. i nedelju 2. avgust. Želja nam je bila da zajednički, eliminacijom večernjih izlazaka, smanjimo mogućnost okupljanja ljudi. Jedinstveno odgovorni doći ćemo do cilja, da okončamo aktuelnu situaciju”, kazao je član Gradskog štaba Fevzija Murić.

Član Gradskog štaba Fevzija Murić je podsetio da su na zdravstvenim radnicima veliki teret i odgovornost, a da uprkos svemu požrtvovano rade svoj posao, što dokazuje izostanak prijava zaštitniku prava pacijenata od strane građana.

“Apelujem na građane da, kao pacijenti ili korisnici zdravstvenog osiguranja a u situaciji kada su pretrpeli štetu, iskoriste svoje pravo da slučaj prijave zaštitniku prava pacijenata ili zsštitniku prava osiguranika – nadležnima u RFZO. Nemamo zvaničnih žalbi i zaista u tom delu svi zajedno možemo biti zadovoljni”, kazao je Murić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO