Protest građana ispred Opšte bolnice Novi Pazar

NOVI PAZAR- Pištaljkama i transparentima grupa građana Novog Pazara zatražila je danas punu istinu o broju umrlih i inficiranih korona virusom u Sandžaku, smenu Kriznog štaba, smenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.

E.Ć./indeksonline.rs

Pedesetak okupljenih nosili su transparente na kojima je pisalo “Odgovorni pred zakon, Spisak donacija, Zašto hvala Vučiću, Hvala dijaspori…”.

Oni su svo vreme pozivali Đerleka da “izađe pred narod i objasni svoje postupke” i skandirali protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

E.Ć./indeksonline.rs

Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić (predsednik Srbije), kako to želi da predstavi koordinator Đerlek.

On je ocenio i da su svi bošnjački političari izdali svoj narod, “krijući se svo vreme krize, a pojaviće se kada sve prođe”.

Paučinac je pojasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da uceni ili zaplaši.

“Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovaćemo ovde svakog dana, i biće nas sve više”, rekao je Paučinac.

E.Ć./indeksonline.rs

Tokom protesta nije bilo incidenata, a u blizini je bilo vidljive pojačano prisustvo policije.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO