Projektom prekogranične saradnje obuka, sertifikati i stručna praksa za 40 žena

Baner

Na završnoj konferenciji u okviru projekta “Kvalifikovana ženska snaga za bolju budućnost”, koji Centar za socijalni rad Novi Pazar realizuje u saradnji sa Domom starih Bijelo Polje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore, predstavljeni su rezultati samog ptojekta.

“Četrdeset žena sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja prošlo je obuku za aktivno traženje posla. Dvadeset žena iz Novog Pazara prošlo je obuku za posao geronto domaćice i svaka je dobila sertifikat. U martu, svaka od njih započela je radnu praksu u trajanju od tri meseca, uprkos epidemiji virusa Covid 19”, rekla je koordinatoka projekta Emina Koničanin, ističući da je cilj projekta da svaka od učesnica programa pronađe posao.

Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić podseća da je za 12 meseci, koliko projekat traje, Centar za socijalni rad sa svojim partnerima postigao izvanredne rezultate.

“Projekat prekogranične saradnje finansira Delegacija Evropske unije višestruko je koristan i zbog povezivanja Srbije i Crne Gore, na nivou saradnje pojedinih lokalnih zajednica. Reč je ovog puta o projektu koji je za same građane izuzetno važan. Kako je projekat najvećim delom realizovan tokom pandemije, pomoć geronto domaćica starim i nemoćnim građanima na terenu je još dragocenija. Zbog perioda izolacije starih i nemoćnih geronto domaćice su izvesno vreme bile njihova jedina spona sa spoljnim svetom, neko ko ih je snabdevao namirnicama i o njima maksimalno brinuo”, istakao je Murić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO