Baner

NOVI PAZAR – Psiholozima Trauma call centra u Novom Pazaru do sada se javilo oko 15 gradjana kojima je trebala pomoć ili podrška kako bi prevazišli emocionalne probleme i strahove prouzrokovane epidemijom korona virusa u Srbiji.

Ovaj centar je formiran pre nedelju dana, a u okviru njega tri psihologa pružaju savetodavnu podršku gradjanima svakog dana od 13 sati do jedan sat posle ponoći.

Jedan od psihologa Azra Zukorlić rekla je novopazarskom radiju Sto plus da su telefonski razgovori anonimni i da se ne snimaju, a da se gradjani uglavnom žale na strah da ne zaraze sebe ili svoje bližnje korona virusom.

“Ova epidemija je nova za sve nas tako da se većina gradjana, pre svih hronični bolesnici, teško nose sa tim, jer osećaju strah, paniku i zabrinutost. Neki gradjani se javljaju više puta, jer nekome jedan razgovor nije dovoljan da bi rešio problem, a mi smo tu da pružimo podršku kad god je nekome potrebno”, rekla je Zukorlić.

Ona je pozvala sve gradjane, bez obzira na uzrast, koji imaju strahove i dileme prouzrokovane korona virusom, a kojima je potreban razgovor, psihološki savet i podrška da se jave svakim danom, osim nedelje, na jedan od brojeva telefona: 066/55-622-61, 062/11-21-227 ili 061/13-93-771.

indeksonline.rs/Beta