KISIĆ: Ugljaninovu izjavu ne vredi komentarisati, ali javna reč mora podrazumevati odgovornost

BEOGRAD – Ugljaninova izjava o maskama ne zavređuje ozbiljan komentar, ali odgovornost za javnu reč bi morala da se podrazumeva, rekla je danas pomoćnik direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

Kisić-Tepavčević je za izjavu lidera SDA Sulejmana Ugljanina da postoji mogućnost da je u zaštitne maske stavljen virus, što je prouzrokovalo veću smrtnost, koju smatra besmislenom, rekla da ne zna da li je bilo ko mogao ozbiljno da shvati takvu izjavu.

„Ubeđena sam da svaki građanin naše zemlje zna kako da se zaštiti. Ovakvim pitanjima ovde nije mesto i ne treba gubiti vreme na njih“, objasnila je ona.

Istakla je da mora da postoji odgovornost za svaku javnu izrečenu reč.

„Danas u savremenom svetu mnogi sebi daju za pravo da pričaju stvari koje nisu iz oblasti njihove stručnosti. Zamolila bih medije da ne podržavaju takve vrste informacija“, poručila je ona.

Kisić-Tepavčević rekla je da je od ogromnog značaja nošenje maski i da ona ima smisla.

„To nije samo neka usputna preventivna mera, već ona smanjuje verovatnoću zaražavanja“, naglasila je ona dodajući da koliko god nam smetala maska treba upravo sada da od sebe pružimo maksimum i pridržavamo se mera.

Na pitanje ko kontroliše kršenje samoizolacije rekla je da osoba da bi bila u samoizolaciji mora da je prošla pregled, dala bris i ima status pozitivnosti.

„Mi se angažujemo da još više imamo pomoć od sanitarne i komunalne policije. Nadam se da ne postoji nijedna građanin koji bi se svesno kretao i svesno širio infekciju“, objasnila je ona.

Ukazala je da ima daleko veći broj građana koji se nisu testirali i da je zbog toga neophodno nošenje maske.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO