Henkok zabrinut zbog drugog talasa COVID-19

LONDON – Britanski ministar zdravlja Met Henkok danas je izrazio zabrinutost zbog drugog talasa zaraze korona virusom u Evropi, ističući da vlada njegove zemlje neće oklevati da ponovo uvede mere karantina ukoliko to bude potrebno.

Velika Britanija je prošle sedmice ponovo uvela 14-dnevni karantin za ljude koji se vraćaju iz Španije, a Henkok je, kako navodi Rojters, upozorio da je broj zaraženih korona virusom u porastu u nekim drugim evropskim zemljama koje britanska vlada i dalje smatra bezbednim, ali nije precizirao o kojim državama je reč.

“U značajnoj meri smo zabrinuti zbog drugog talasa koji stiže preko Evrope, i ne radi se samo o Španiji… već postoje i druge zemlje u kojima je broj slučajeva u porastu”, rekao je Henkok u intervjuu za “Skaj njuz”.

“Apsolutno smo odlučni u tome da učinimo sve što je moguće da bismo svoju zemlju održali bezbednom”, rekao je britanski ministar, koji je takođe izjavio da nadležni u Velikoj Britaniji rade na mogućnosti da se trajanje karantina za povratnike iz Španije skrati, ali da promena na tom planu u narednih nekoliko dana ipak neće biti.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO