Naslovna Featured Istaknuto Gradonačelnik Biševac: Nemerljiv doprinos volontera u borbi protiv Covida

Gradonačelnik Biševac: Nemerljiv doprinos volontera u borbi protiv Covida

-gradonacelnik-bisevac:-nemerljiv-doprinos-volontera-u-borbi-protiv-covida

NOVI PAZAR – Volontere Novog Pazara, članove neformalna grupe građana, humanista okupljenih oko istog cilja – da pomognu sugrađanima obolelim od Covida 19, ugostio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Čast mi je da ljudima lično zahvalim za sve su uradili u proteklom periodu a usled pandemije koja nije zaobišla ni Novi Pazar. Imaju punu podršku grada i ako junaci postoje, oni su zaista junaci ovog vremena. Svoju su humanost i požrtvovanost pokazali, kao i svoju solidarnost, u najtežem trenutku, odričući se privatnih života, poslova od kojih žive, drugih obaveza i odmora. Dali su, samoinicijativno, ogroman doprinos naporima da posledice pandemije budu što manje. Zahvaljujem im u ime svih građana ali i lično, na hrabrosti i spremnosti da, kako bi pomogli drugima, rizikuju sopstvene živote. Pomogli su bolesnima ali i izuzetno olakšali posao medicinskim radnicima, bili svima na raspolaganju. Ne može se rečima opisati koliko su pružili svom gradu i sugrađanima, hvala im na tome”, kazao je gradonačelnik Biševac pred novinarima.

Volonteri su u proteklom periodu obavljali sve: obezbeđivali i dostavljali kiseonik i lekove, donosili i nudili pacijentima Regionalnog Covid centra osveženje, starali se, uz lekare i medicinsko osoblje da obolelima ništa ne nedostaje. Na svoje sugrađane ne zaboravljaju ni pred predstojeći Bajram.

“Nas petnaestak nastavlja volontersku aktivnost. Za pacijente pripremamo zalihe kiseonika neophodne tokom bajramskih praznika. Volonterska aktivnost u ovoj situaciji zapravo prezentuje duh našeg grada i spremnost da u teškim momentima, kada nas zadesi zlo, budemo kao jedno. Divan je osećaj kada znate da ste nekome pomogli, kada se broj pacijenata u bolnici smanjuje. Prvi dani su bili izuzetno teški ali su, na sreću, iza nas. Ako ikada ponovo zatreba, ne dao Bog, na nas grad uvek može da računa”, kazao je sa emocijom u glasu u ime svih volontera i humanih ljudi, naš sugrađanin Edin Dazdarević.

indeksonline.rs

Exit mobile version