Grad Novi Pazar nastavlja ulaganja u oblast socijalne zaštite

Baner

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar iz godine u godinu sve više sredstava izdvaja u cilju unapređenja kvaliteta usluga iz oblasti socijalne zaštite stanovništva. Jedna od najznačajnijih i sve traženijih je socijalna usluga pomoć u kući, koja se sa idejom podrške starijim sugrađanima realizuje u okviru programa Centra za socijalni rad u Novom Pazaru.

“Ova usluga je za korisnike važna jer im omogućava da zadovolje osnovne životne potrebe. Usluga korisnicima garantuje da nisu sami, odnosno da postoji neko ko brine o njima. Grad Novi Pazar uslugu pomoć u kući samostalno finansira punih osam godina, i nema razloga da ne nastavimo sa proširenjem sprektra usluga socijalne zaštite. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se i lično zalaže za unapređenje kvaliteta usluga socijalne zaštite”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

Do kratkog prekida u pružanju usluge pomoć u kući došlo je usled pandemije virusa Covid 19, a od pre nekog vremena, ona je ponovo dostupna korisnicima. Prema rečima Danijele Bačevac geronto domaćice Centra, dok se situacija ne stabilizuje, komunikacija sa najstarijim sugrađanima odvijaće se, u okviru ove usluge, na nešto drugačiji način nego ranije.

“Obilazimo stara lica, muškarce preko 65 godina starosti i žene starije od 60 godina. Zbog aktuelne situacije posete su ograničene i ne ulazimo u kuće korisnika, zbog obostranog rizika po zdravlje. Naše obaveze sastoje se iz dostavljanja namirnica, lekova i obavljanja administrativnih poslova kako što je plaćanje različotih računa. U uobičajenim uslovima, za starija lica pripremamo i obroke po potrebi, kao što povremeno za njih obavimo neki kućni posao manjeg obima.Korisnicima je najvažnije što sa njima razgovaramo, pravimo im društvo. Znamo da je starost jako teška i ljudi su usamljeni, pa je nekad dovoljno da neko ponekad otvori vrata vašeg doma i pita vas kako ste”, kazala je Bačevac.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO