Đerlek: U OB Novi Pazar umrlo 154 pacijenta za 44 dana

NOVI PAZAR – Zamenik direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, dr Mirsad Đerlek, pojasnio je građanima Novog Pazara da su podaci koje je dostavio Štabu za vanredne situacije o broju umrlih u toj ustanovi za period od 12.06.2020. godine, a ne od početka epidemije, odnosno marta, kako je objavio Štab.

Prema tim podacima, u periodu od 12. juna do 25. jula u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su ukupno 154 osobe, od kojih je 100 preminulo od posledica COVID-19, dok kod 54 pacijetna ta bolest nije bila neposredni uzrok smrti.

Kako se navodi u dopisu koji je zamenik Mahmutovića dostavio Štabu, najviše preminulih je iz Novog Pazara, njih 134, od kojih je 81 preminulo nakon zaražavanja korona virusa. Iz Sjenice je preminulo 13 (12 Covid pozitivnih), a iz Tutina 7 pacijenata kod kojih je Covid bio neposredni uzrok smrti.

Podsećamo, prema rečima epidemiologa i zamenice direktora Instituta za javno zdravlje Batut, Darije Kisić Tepavčević, Novi Pazar je grad sa najvećom stopom smrtnosti u Srbiji.

E.Ćorović/indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO