Naslovna Featured Istaknuto Đerlek imenovan za državnog sekretara

Đerlek imenovan za državnog sekretara

-djerlek-imenovan-za-drzavnog-sekretara

NOVI PAZAR – Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je radiju Sto plus da je danas imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

On nam je u telefonskom razgovoru rekao da je na tu poziciju imenovan na sednici Vlade Srbije.

“Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu”, kazao je Đerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića koji je bio na bolovanju.

Grupa građana Novog Pazara koja danima protestuje tražila je njegovu smenu zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom.

Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine, a ranije je, kao kadar Sandžačke demokratske partije, kratko bio i gradonačelnik Novog Pazara.

Specijalista je neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

Radio Sto plus

Exit mobile version