Baner

NOVI PAZAR – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović, vratio se jutros na posao posle više od mesec dana bolovanja, objavio je Radio Sto plus.Njemu je pozlilo 30. juna, posle posete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, tokom koje je njegovu ostavku ;tražila grupa gradjana Novog Pazara zbog stanja u bolnici, velikog brojem obolelih i umrlih od KOVIDA-19.

On se, po nepotvrdjenim informacijama, zbog srčanih tegoba lečio u Beogradu.

Odlukom ministra zdravlja Mahmutovića je tokom odsustva menjao Mirsad Djerlek koji je imenovan za njegovog zamenika, odnosno, koordinatora te zdravstvene ustanove.

“Ja ću ostati koordinator za KOVID-pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobedimo KOVID”, rekao je Djerlek.

Danas se ispred Dijagnostičkog centra okupilo desetak lekara Doma zdravlja, u “skafanderima”, koji su okretanjem ledja izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za specijalizaciju.

Upravnik Opšte bolnice, Alan Kurpejović, rekao je da je na sastanku ;s predstavnicima lekara odlučeno da se konkurs poništi, a da se ;novi raspiše ;po završetku objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice.

“Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru”, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo je i desetak gradjana koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o obolelim i umrlim od korona virusa u Novom Pazaru, i smenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su pred bolnicom ostavili transparent “Hoćemo čoveka iz naroda, ne političkog poslušnika” i tekstom Člana 115. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, po kojem direktor zdravstvene ustanove ne sme biti član organa neke političke stranke.

indeksonline.rs/Beta