Bajramske čestitke zvaničnika Novog Pazara

NOVI PAZAR – Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, čestitke pripadnicima islamske veroispovesti uputili su gradonačelnik Novog Pazara, predsednica skupštine Grada i zamenik gradonačelnika.

Gradonačelnik Biševac je naglasio da je Bajram prilika da u duhu tradicije i običaja radost podelimo sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama, uz mere opreza.

“U ime Grada Novog Pazara i u svoje lično ime svim pripadnicima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban bajrama.

Ovaj veliki praznik muslimana simbolizuje žrtvu i odricanje i podseća nas na njegov značaj, duhovnu obnovu, jedinstvo i porodične vrednosti, kao i na važnost međusobnog poštovanja i razumevanja.

Bajram je prilika da u duhu tradicije i običaja radost podelimo sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama, uz mere opreza. Budimo odgovorni, čuvajući ne samo sebe i već i sve oko nas.

Želim da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i sreći sa svojim porodicama i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun” – poručio je Biševac.

Predsednice Skupštine Hanadi Hajdinović je apelovala na građane da tokom ovog velikog blagdana prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi”

“Svim građanima Novog Pazara, pripadnicima islama, čestitam nastupajući blagdan. Želim Vam da ovaj Kurban bajram svima donese mir i radost i da ga provedete u zdravlju, sreći i blagostanju u krugu svojih najbližih. Apelujem na sve građane da tokom i ovog velikog blagdana prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.

Sećajući se svih onih koji su preselili na drugi svet, neka radost Kurban Bajrama naše domove ispuni toplinom, a naša srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog poverenja i za postizanjem jedinstva našeg naroda” – kaže Hajdinović.

Bajramsku čestitku građanima islamske veroispovesti uputio je i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić.

“Svim građanima islamske veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama . U vremenima velikih iskušenja više od svega potrebna nam je sloga i zajedniči rad na očuvanju mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe. Neka radost praznika ispuni vaše domove radošću i ljubavlju za bližnje” – poručio je Ravić.

E.Ćorović/indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO