Ina Dizajn Novi Pazar lider nakon prvog dela lige

Šahisti Ine Dizajn Novi Pazar vodeći su posle prvog dela zonskog takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije. Liga će biti nastavljena krajem oktobra u Novom Pazaru.

Velika borba vođena je tokom tri dana u Hotelu Atlas. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju domaći Ina Dizajn Novi Pazar i Ražanj. Ta dva kluba sa po 11 bodova lideri su na tabeli Druge lige centralne Srbije Zapad – Zona 2. Novopazarci su prvi zbog boljih dodatnih kriterijuma.

Slede Trepča iz Kosovske Mitrovice i Prva petoletka iz Trstenika sa po šest, užička Sloboda sa tri i Smederevski šah klub sa dva boda.

Pazarci su u prvom kolu slavili protiv Prve petoletke (4:2), a potom su podelili plen sa Slobodom (3:3). Usledili su trijumfi nad Trepčom (3,5:2,5) i Smederevskim šah klubom (4,5:1,5), da bi u derbiju pete runde odigrali miroljubivo protiv Ražnja (3:3).

Za Inu Dizajn Novi Pazar igrali su velemajstor Kiril Georgijev, intermajstor Nikola Nikolovski, FIDE majstori Efim Muratović i kapiten Sulejman Suljović, Emir Turković, Andrej Šekularac i Faruk Šerifović.

Novopazarci će u nastavku takmičenja biti jači za intermajstora Mladena Milenkovića. Oni će u drugom delu sezone odmeriti snage sa ekipama iz Zone 1.

U toj grupi najbolji je Šabački šah klub sa devet, Sloga Lipnički Šor sa osam i Drina iz Ljubovije sa sedam bodova. Po pet bodova osvojili su Klupci 75, Loznica grad i Vladimirci.

M. Minić

The post Ina Dizajn Novi Pazar lider nakon prvog dela lige appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Ina Dizajn Novi Pazar lider nakon prvog dela lige appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO