Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka oglasiće se narednih dana o eventualnoj podršci nekom od predsedničkih kandidata, saznaje danas radio Sto plus.

Narodni poslanik ove partije Enis Imamović kaže da oni intezivno pripremaju stranačku infrastrukturu da spreče ucene i izbornu kradju vladajuće koalicije u Sandžaku.

“Vladajuća koalicija i njihove ispostave pokušavaju da ucene ljude u Sandžaku, da ih uplaše. Prate se aktivnosti gradjana na ulici, društvenim mrežama, sa kim se slikaju i šta komentarišu, a to jasno govori da se sprema velika izborna krađa”, rekao je Imamović našem radiju.

On je dodao da će blagovremeno obavestiti javnost o eventualnoj podršci nekog kandidata, a da do tada zadržavaju pravo da rade interno sa stranačkim organima na svim nivoima i članstvom.

“Znam da predsednički kandidat Saša Janković ima veliku naklonost Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), zbog činjenice da je kao zaštitnik građana čvrsto štitio prava nacionalnih manjina”, rekao je Imamović, koji je kao gradjanin, sa nekoliko visokih funkcionera SDA Sandžaka, prisustvovao Jankovićevom predizbornom skupu u Novom Pazaru.

Ostale dve najuticajnije bošnjačke partije u Sandžaku, Sandžačka demokratska partija (SDP) Rasima Ljajića i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) Muamera Zukorlića podržale su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

A.Bajrović

Radiostoplus