Imamović: Prvi zadatak izmirenje duga igračima

Predsednik Novog Pazara spreman da se uhvati u koštac sa izazovima

Na nedavnoj Skupštini Novog Pazara, novoizabrani predsednik Tarik Imamović je, između ostalog, istakao:

– Ovaj Upravni odbor nije prinudni, ali jeste krizni. Složena finansijska situacija zahteva da se, u kratkom periodu, povuku najbolji i, po klub, najmanje bolni potezi.

To je i razlog zbog čega je živo u klupskim prostorijama, u okviru kojih se odvijaju razgovori sa igračima, sve s ciljem da se pronađu rešenja koja će da zadovolje fudbalere i rukovodstvo.

Sve dok se takmičarska ekipa ne oformi neće biti mirnih dana za upravu, posebno za Tarika Imamovića, koji je rado pristao da približi poteze koje će sa svojim timom povući u teškim trenucima, ali i da pojasni razloge zbog kojih se prihvatio rešavanja teškog zadatka.

– Ovo je kritičan trenutak za Novi Pazar, za 46 godina koliko sam u fudbalu teži nije postojao. Članovi Upravnog odbora imaju dovoljno iskustva u ovom poslu, ali konkretne poteze nismo u prilici da vučemo dok ne rešimo pitanja koja se tiču igrača. Nezgodna je situacija, pa kad se na nju doda i to da zbog zabrane registrovanja novih fudbalera nismo u prilici da dovodimo pojačanja, jasno je u kakvim se problemima nalazimo. Zato razgovaramo sa igračima kojima obećano nije ispunjeno, da nije njihovih priča ne bismo ni znali šta im je sve obećavano. Kako se to događalo više puta postali su nepoverljivi, pokušaćemo da se dogovorimo oko potraživanja, ali pošto nam je budžet ograničen tražićemo kompromis. Najvažnije je da dogovoreno odmah i ispunimo – kaže Imamović.

Dobronamerni će reći, šta vam je trebalo da se u ovakvom momentu uhvatite u koštac sa teretom problema, kritičari da je komforno latiti se rada kada se gradska uprava jasno založila da će aktivno učestvovati u procesu oporavka Novog Pazara?

– Ko misli da je ovo komfor, odmah mu ustupam mesto. Gradska uprava je stala iza svih tekućih troškova, ali tim na čijem sam čelu mora pronaći rešenje da bi se izmirila dugovanja ranijim fudbalerima, ali i sadašnjim. Tako dolazimo do zaključka da je ovo sve samo ne lak posao.

Kojim ste se motivima nosili prilikom prihvatanja izazova?

– Prvi motiv je što sam od početka, i pored toga što sam znao za velika dugovanja, bio protiv istupanja iz lige, ali i gašenja kluba, jer se i o tome govorilo. Generacije su stvarale klub i u njega ulagale, pa niko nema pravo da bude toliko hrabar i donese odluku da ugasi klub, koji jeste u teškom, ali ne i u bezizlaznom stanju.

Navijače najviše zanimaju konkretni koraci da bi se na vreme došlo do takmičarske ekipe?

– Sve registrovane fudbalere pozvali smo na prozivku, dakle, i one koji su malo ili uopšte nisu igrali, kao što je slučaj sa Vusljaninom. Svi su se odazvali, a u opticaju je nekoliko varijanti. Ukoliko bismo pustili jednog ili dvojicu za koje postoji interesovanje drugih klubova oslobodili bismo se obaveza prema njima. Time bi se stvorio prostor da registrovanim igračima ponudimo uslove koji bi ih zadovoljili. Normalno je da drugi klubovi u vreme prelaznog roka pregovaraju sa našim igračima, samo što je u našem slučaju ta aktivnost još pojačana zbog učestalih priča o istupanju iz lige. Probaćemo da sa svim tim klubovima uspostavimo kontakt da bi se došlo do dogovora od obostranog interesa. Moguće je i da svi ostanu, to kažem vodeći se onim što se događalo kad smo dva puta, kad sam bio u klubu, iz sličnih situacija uspeli da se iščupamo – istakao je Imamović.

Kakav god bio rasplet razgovora sa igračima, Novi Pazar, cilj je opstanak među prvoligašima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO