Imamović o predstojećoj sezoni u KLS: Pred nama je period stabilizacije

Sportski direktor Košarkaškog kluba Novi Pazar Džemil Imamović rekao je da je pred tim kolektivom period stabilizacije.

“S obzirom na trenutnu tešku situaciju, gde mnogi klubovi zavise od gradskih uprava, možda je i bolje što nas neće biti u ABA 2 ligi. Verujem da ćemo naredne sezone imati ekipu koja će se boriti za sredinu tabele u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS)”, rekao je Imamović.

U odnosu na prošlu sezonu, Pazarci su od nosilaca igre zadržali bekove Alekseja Nešovića i Altina Islamovića, kao i centra Asmira Numanovića, a Imamović je naveo da su u toku pregovori sa krilnim košarkašem Tarikom Brunčevićem i centrom Džejlanom Muratovićem.

Spoljnu liniju pojačali su doskorašnji član Vršca Stefan Adžić i Amerikanac Kajran Meklur, igru pod koševima trebalo bi da pospeši Simion Karter iz SAD, dok će ekipu voditi doskorašnji trener Vršca Darko Kostić.

“Mislim da će KLS biti izjednačena, a verovatno i jača u odnosu na prošlu sezonu jer su mnoge države zbog pandemije koronavirisa zatvorile granice. Umesto u inostranstvu, mnogi će zbog toga nastupati u KLS”, ocenio je Imamović.

On je izrazio žaljenje što, ipak, nije formirana klupska filijala, u kojoj je naredne sezone kroz igranje u Drugoj regionalnoj ligi Zapad trebalo da stasavaju kadeti i juniori Novog Pazara.

“Imamo kvalitetnu kadetsku selekciju, koja će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne elite. Mladima ćemo posvetiti dosta pažnje, kao i prošle sezone”, dodao je Imamović.

Planirano je da 17. avgusta Novopazarci počnu pripreme za predstojeću sezonu u KLS, čiji je start zakazan za 26. septembar.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO