Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
NaslovnaSandžakImamović: Na Jankovićevom skupu sam bio kao građanin

Imamović: Na Jankovićevom skupu sam bio kao građanin

Novi Pazar – Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović rekao je danas radiju Sto plus da je predizbornom skupu kandidata za predsjednika Srbije Saše Jankovića u Novom Pazaru prisustvovao kao gradjanin, a ne kao stranački funkcioner.

On nije želio konkretno da odgovori na pitanje da li njegovo, kao i prisustvo još nekoliko visokih funkcionera ove partije ovom skupu, može da se protumači kao podrška SDA Sandžaka Jankoviću.

“Nemam šta da komentarišem, na skupu sam bio kao građanin Enis Imamović. Mislim da samo moje prisustvo sve govori”, rekao je Imamović.

Janković je na pitanje radija Sto plus rekao da sa liderom ove partije Sulejmanom Ugljaninom nije razgovarao o eventualnoj podršci.

“Ni sa jednom strankom nisam razgovarao na način šta oni traže, a šta im ja nudim za podršku. Ja zastupam fer i ravnopravan odnos prema svima koji poštuju ustavom utvrđene principe, koji se zalažu za jači Novi Pazar, jači Sandžak, jaču Rašku oblast, jaču Srbiju. Što se mene tiče što je jači Sandžak, Raška oblast i Novi Pazar to je jača Srbija i obrnuto”, rekao je Janković.

On je dodao da mu je dobrodošla podrška svih oni koji iskreno vjeruju da će to doneti dobro ne samo njegovoj stranci, nego i svim gradjanima, naciji, državi, bez bilo kakvih uslova i obećanja sa njegove strane.

Jankovića je u Novom Pazaru za sada jedino javno podržalo Udruženje građana Novi pokret (NP) Rešada Hodžića.

Ugljaninova, kao i partija narodnog poslanika Muamera Zukorlića, Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS), još uvek nisu odlučile koga će podržati na predstojećim izborima za predsednika Srbije, dok su Sandžačka demokratska partija (SDP) Rasima Ljajića, Sandžačka narodna partija (SNP) Mirsada Djerleka i Bošnjačka narodna stranka (BNS) Muja Mukovića podržale kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Izvor: radiostoplus. com

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO