Naslovna Vijesti Politika Imamović kritikovao Zukorlića što u Strazburu nije govorio o problemima Bošnjaka

Imamović kritikovao Zukorlića što u Strazburu nije govorio o problemima Bošnjaka

imamovic-kritikovao-zukorlica-sto-u-strazburu-nije-govorio-o-problemima-bosnjaka

Politika Vesti  Imamović kritikovao Zukorlića što u Strazburu nije govorio o problemima Bošnjaka 01/12/202201/12/2022168 Views Narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović rekao je na konferenciji za novinare da mu je neshvatljivo i neprihvatljivo da, predsednik Stranke pravde i poverenja Usame Zukorlić nije, na sednici Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije u Strazburu, spomenuo nijedan od “stotinu zločina i vidova diskriminacije i pritisaka nad Bošnjacima, veličanje ratnih zločinaca i negiranje genocida u Srebrenici”.

“Umesto toga, kolega Zukorlić je rekao je da Srbija u poslednjih osam godina beleži napredak u odnosima prema nacionalnim zajednicama. A u tih osam godina ukinut je program povratka raseljenih Bošnjaka u Priboj. Imamo i ovaj najnoviji primer konkursa za prijem novih vatrogasaca. Ništa od toga se ne nalazi u ovim preporukama, što znači da je režim našao nekog ko će, u ime Bošnjaka, sve to da oprosti i pređe preko toga”, rekao je Imamović.

Naglasio je da je to telo usvojilo “jako problematičan dokument, koji je neprihvatljiv za svakog ko je svestan uloge kao političkog predstavnika bošnjačkog naroda” time što se u njemu samo pozdravlja značajna zastupljenost nacionalnih manjina u parlamentu i vladi.

Imamović je dodao i da će predstavnici SDA Sandžaka u svim domaćim i međunarodnim organizacijama raditi na reviziji tog dokumenta, ali i Akcionog plana za Poglavlja 23 i 24 kako bi se “čula istina o problemima i diskriminaciji Bošnjaka”.

 

Podeli

Exit mobile version